Hvad er 5G bredbånd?

Mobilt bredbånd er et begreb, som oftere og oftere dukker op i reklamer og dansk sprogbrug. Men hvad dækker mobilt bredbånd egentlig over?

Forskellen mellem 5G bredbånd og trådløst internet

Hvad er mobilt bredbånd?Man kan begynde med at spørge sig selv, hvad forskellen mellem disse to begreber består i. Vi kan begynde med at se på det trådløse internet. Trådløst internet dækker over, at man slutter en trådløs router til dit telefonstik derhjemme, således at du kan surfe nettet trådløst, mens du er inden for en vis rækkevidde.
I modsætning til dette står det mobile bredbånd. Mobilt bredbånd er ikke begrænset af distancer. Du sætter et specielt USB-stick i din computer, som indeholder et modem. Modemet er så i stand til at opfange nogle radiobølger, som udsendes af en masse sendemaster, der er stillet op rundt omkring i landet.

Trådløst internet = Kan kun bruges i hjemmet og haven og kræver kabler i jorden
5G bredbånd = Kan bruges over det hele, hvor der er signal i luften.

Hvilken udbyder skal jeg vælge?

Det kan være et svært spørgsmål, da der er flere forskellige mobiludbydere i Danmark, som har sat deres egne master op rundt omkring i landet. Selvsagt er forbindelsen bedre jo tættere, du er på den nærmeste mast. Men det kan være svært lige at vælge rigtigt, for alle udbyderne vil ikke have den samme dækning i alle geografisk områder. Det er derfor anbefalet, at du undersøger hvilken udbyder, der har den bedste dækning i lige netop dit lokale område, inden du investerer i mobilt bredbånd – især fordi du enten er tvunget til at binde dig til et abonnement 6 måneder eller til at købe et USB-modem, som koster omkring 350kr,-.

To typer abonnement

Der bliver pt. udbudt tre forskellige abonnementstyper. Den første og mest almindelige består i, at du binder dig i 6 måneder til et fast månedligt abonnement – her får du USB-modemet med i prisen.

Den næste består i, at du køber et fast månedligt abonnement uden binding … her skal du dog selv betale for USB-modemet.
Her får du med andre ord, kun et SIM-kort og må selv stå for usb modem.